fbpx

Endnu engang er der blevet afholdt Formland og så ofte som det kan lade sig gøre, skal jeg ud og besøge det. Det er altid en god måde at holde sig opdateret på nogle af de forskellige trends og tendenser der rører sig lige nu. Jeg er som ofte rigtig glad for at besøge messen og det var jeg også i år.

Dog er jeg nød til også at dele lidt om de mindre gode ting. Det virker som om der er kommet flere stande med alt muligt små nips og souvenirs til. De skal selvfølgelig også have et sted at være. Men synes ikke helt det passer ind på en messe, hvor man gerne vil holde på nogle af de store danske design brands og hvor man gerne vil slå et slag for kreativiteten og trends i interiør/livsstils branchen. Men nok om det…

Nu til noget af alt det sjove, nemlig inspirationen og de trends og tendenser jeg har spottet på mit besøg på Formland. 

FARVESAMMENSÆTNING

Lige så glade som vi var for hvide vægge og den minimalistiske indretning for 5 år siden, lige så glade er vi for farver i dag. Det er noget vi både ser på de sociale medier og i magasinerne, men også noget som fylder meget ude på messerne, og her var Formland ikke en undtagelse. Det er så inspirerende at se hvordan de forskellige stylister og brands bruger farverne og hvordan produkterne ved hjælp af farverne træder mere frem. 

På Formland var der flere forskellige måder farverne blev brugt på. Nogle af dem var: 
– En enkelt farvet væg, som også er meget populært i den private indretning
– En basis og en kontrast farve til at skabe opmærksomhed
– Tone i tone farver
– Komplimentære farver – som i trendzonen af Flyhelsted, hvor den lilla og blå farve skabte blikfang
– Kontrast farver – Som det sidste billede, hvor den rødlige/fersken farvede ligger modsat den grønne/minte farve i farvehjulet.

Komplimentære farver ligger tæt på hinanden i farvehjulet og derfor passer de godt sammen. Og som nævnt så er kontrast farver også gode at bruge fordi de ligger modsat hinanden i hjulet. Jeg på tænker at lave et helt indlæg om farvelære, da der er meget mere at dykke ned i. Så mere om det en anden gang. 

PLANTER OG BLOMSTER

Planter er vi bare svært glade for i vores hjem og som supplement til fremvisning af produkter på eksempel messer. Derfor er der også flere virksomheder, som udvikler nye produkter til måden vi bruger planter på, og kommer med nye ideer til plantetrends. 

PRODUKTERNE
Leerbaek laver wire ophæng til planter, så man kan hænge sine planter op på væggen. Super smart når man nu er ved at mangle gulv eller reol plads, fordi man har så mange planter i forvejen. Så hvorfor ikke begynde at bruge væggen? 

Gejst har designet en super smuk urtepotte, som nærmest viser planten frem på en skulpturel måde. Urtepotten er inspireret af tåge, hvilket man tydeligt kan se. Den giver planten et helt nyt udtryk og passer perfekt hjemme ved plante elskeren, der mangler lidt variation i sine planter. 

TRENDSNE 
Malede blomster var noget som virkelig kom i fokus på Formland. De var at finde i flere afskygninger og mange forskellige steder. Hos Frederik Bagger var det plante grene der var malet blå, så de matchede resten af standen. Anette Eckmann havde de fine brudeslør på hendes område i regnbuensfarver. Har du lyst til at se flere malede og tørrede blomster kan jeg klart anbefale at følge med hos Poppykalas

Blomster og plante skyer er decideret ikke en nyhed, men jeg synes nu alligevel de fortjener lidt hype. Man kan lave så mange fine skyer med planter og blomster, og så er det faktisk ganske let. Måske jeg skulle lave en DIY med dette engang? 

Er du vild med planter så læs mit indlæg om planter – planteguide over 8 darlings vi alle elsker

RO OG VELVÆRE

Samtidig med at teknologien og sociale medier fylder mere og mere. Så er der også en tendens til det modsatte, ro og tid til sig selv. Der bliver skabt rum og områder uden wifi og hvor man bare skal slappe af og mærke sin krop. Det er steder hvor man ikke skal føle stress og trang til at følge med i hvad der sker på mobilen. 

Rikke Skytte havde skabt en trendcafe på Formland, Jordbo. Som var designet i naturlige farver og som havde en dejlig rolig stemning over sig. I cafeen var der lavet et rum, kaldet cave. Det var ikke et sted uden wifi, men et sted med ro, tid og perspektiv. På indgangen til grotten står der: 

Interessen og forståelsen for mennesket og naturen, vores udfordringer nu og i fremtiden, er mere end nogensinde med til at definere dét vi vælger at omgive os med.

Så i min verden er det er sted, der skal give os tid til at tænke efter, hvad vi vil vælge at bruge tid på og hvordan vi kommer nogle større problemer til livs. Hvilket passer rigtig godt på den travle hverdag og nogle af de større kriser vi oplever lige nu. Som den globale opvarmning der har affødt den vegetariske tendens vi ser lige nu.

En anden måde at skabe velvære på er ved hjælp af kvalitets produkter, som bare holder og som er fantastiske at mærke på. De smukke farverige hamamhåndklæder på billedet er fra brandet Algan. Ikke nok med at de er super flotte at se på, så kan de både fungere som et håndklæde og som en plaid. Simpelthen så smart. Man bruger nok ikke lige det samme håndklæde til begge dele, men jeg synes nu det er ret fedt at produktet kan anvendes på flere måder. 

MATERIALER 

Der findes så mange spændende materialer og måder at bruge dem på. Derfor er det altid spændende, at se hvad de forskellige brands finder på til deres næste kollektion. 

Velour har været populært i længe, men bliver ved med at fange interesse på markedet. Denne fine sofa/lænestol er fra Hübsch. Den grønne farve står så fint sammen med de rosa vægge, som de havde på deres stand. Den lille sofa måtte godt stå hjemme hos mig. 

Strukturen i træet – mener at træet var bejset med den blå farve, men må indrømme at jeg ikke er sikker. Men i hvertfald synes jeg det var ret fint at man kunne se strukturen i træet og hvordan det gav bordet en helt anden fornemmelse. 

Rustfritstål bliver brugt i mange sammenhænge og af mange virksomheder, men det er nu sjældent jeg ser det blive brugt til vinglas. Det gav en ret fed effekt når der stod så mange samlet og så er det jo bare super praktisk. Glassene er af Frederik Bagger.  

Perlemorsglasur på vaserne af Eden Outcast. Denne glasur giver sådan en finurlig og changerende overflade. De er ret fine og så det også bare rart at se noget andet end en almindelig simple glasur. Derudover må jeg sige at de passer utrolig godt til Eden Outcast’s brand, som næsten er det her eventyrlige univers, hvor produkterne er magiske i sig selv. 

PRODUKTER DU MÅ EJE

Endnu engang var der mange fine produkter at forelske sig i, og jeg har valgt nogle af dem ud, som jeg tænker vi kommer til at se mere til. 

Paper collective er sikkert et brand mange kender og de bliver ved med at finde nye og spændende plakater og designere til deres forretning. Noget som vi ser meget af er stregtegninger og billeder af mennesker. Hvilket også var noget af det de viste frem. Derudover havde de en del billeder af blomster, så mon ikke de bliver et kommende musthave i de kommende sæsoner? 

Den fine hvide lampe er designet af Matias Møllenbach, og den vandt godt nok min kærlighed. Synes virkelig den er smuk og simpel, hvilket gør at den passer ind i de fleste hjem. Den tror jeg helt sikkert skal på ønskelisten. 

Lillerød laver der fineste fletkurve i rigtig god kvalitet. Der kom en del hype på sidste Formland (eller var det gange før? det kan jeg ikke lige huske) men i hvertfald så er de stadig super flotte og fine. Personligt kunne jeg godt tænke mig papirkurven til kontoret. Det ville være så fint. 

I trendzonen var den super flotte sofa fra Sika. Den havde de fineste former og så passer den både inde og ude. Skal den stå ude er det en god ide at stille den under halvtag, da en masse regn og slud ikke er bedste venner med rattan. 

Det er godt nok lidt svært at se på billedet, men de smukke smukke spejle fra Specktrum, havde den fineste overflade. Du kan måske få en bedre ide om det her. De fangede også min interesse og tænker at de ville være super flotte i en simpel entre.

Det var det jeg ville dele fra Formland denne gang og håber du kan bruge mit indlæg til inspiration og måske til at finde ud af hvad du skal gå efter i den kommende sæson?

Besøgte du Formland? og hvad synes du om messen? 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top