fbpx
selvstændig

Så gik den første uge som selvstændig og hvor er den gået hurtigt. Jeg plejede altid at tælle dagene i løbet af ugen førhen. Det har ikke været tilfældet i denne uge. Selvom en uge ikke giver meget erfaring at trække på, så synes jeg nu alligevel det er en god start, når man nyder dagene også selvom man arbejder mere end før jeg blev selvstændig.

Det her med at være selvstændig er lidt en underlig størrelse og for mange ligger det langt væk fra deres hverdag. Derfor tænkte jeg det kunne være interessant for dig at komme lidt nærmere ind på det. Både så du kan se de sjove, spændende og fede sider af det at være selvstændig, men også for at vise den knap så sjove og inspirerende side. Ja på bare en uge, har jeg allerede mærket det. Tanken med dette indlæg er at jeg løbende vil gøre status, så du som læsere kommer lidt tættere på min virksomhed og mit liv som selvstændig. Jeg håber det vil inspirere andre til at tage skridtet, hvis det er det de drømmer om.

livet som selvstændig

EN GOD START ELLER..?

Mit liv som selvstændig startede egentligt rigtig godt. Jeg havde en aftale med en virksomhed, jeg før har arbejdet for. Det var fedt allerede at have denne kunde inden jeg var færdig hos Bloomingville. Jeg var klar til at komme igang og lave opgaver for dem. Og så kom der en træls mail i min indbakke… Virksomheden stod overfor nogle økonomiske udfordringer og derfor kunne vores aftale ikke tages op på nuværende tidspunkt.

Så det var ligesom den første mavepuster. Jeg håber meget på at kunne arbejde med dem i fremtiden, hvilket de også har givet udtryk for, hvis økonomien vender. Derfor vil jeg ikke nævne hvem det er.

Når men i hvert fald så havde jeg da lige landet en anden kunde, hvor der var tale om 10-15 timer om ugen i op til et år. Så det var jo super fedt at vide der kom penge ind, i hvert fald for ca. 10 timer om ugen. Men ligesom de havde takket ja til aftalen, gik der et par dage og endnu en træls mail kom. Der var også sket nogle ændringer, som gjorde at de ville udsætte projektet. Og vupti, først med to kunder på hånden til at have ingen.. Og hvad skal der så ske?

macbook pro

NYT SAMARBEJDE

Jeg lever lidt mit liv efter: at hvis det er meningen det skal ske, så sker det og omvendt. Så på en måde kan man sige at jeg tro på skæbnen. Det er min store drøm at være selvstændig og jeg ved det er det her, jeg skal lave, lige så meget som jeg ved, at jeg er kvinde. Det er sådan en stor del af mig, fordi jeg har gået målrettet efter det siden 9. klasse. Det kan så godt være det ændre sig om nogle år, men lige nu er det, det her jeg skal.

Så et par afbrudte aftaler skal på ingen måder slå mig ud og jeg ved, at jeg gør alt, hvad jeg kan for at få budskabet ud. Og sørme så om min knap så gode start ikke ændrede sig. En bekendt kontaktede mig for at hjælpe med at lave et showroom til hans produkter. Der vil også på sigt være mulighed for at få en kontorplads hos ham og det er jo super fedt, når jeg ikke har nogle direkte kollegaer lige nu.

Så det projekt arbejder vi på lige nu og glæder mig meget til at komme rigtig i gang. Derudover har jeg kontaktet nogle andre virksomheder angående samarbejde. Hvilket måske ikke giver det helt vilde, men så er de opmærksomme på mig og hvad jeg kan. Så selvom nogle af dem måske ikke skal bruge min service lige nu, så tænker de forhåbentligt på mig når den tid kommer.

VISITKORT & FLYERS

Så hvad har jeg egentligt ellers lavet? Først på ugen fik jeg lavet nye visitkort, som jeg selv synes er blevet sååå fine og glæder mig helt vildt til at “dele dem ud” og vise dem frem. Derudover har jeg hele tiden haft en ide om at lave flyers og så bare gå rundt til alle huse her i Herning, eller måske ikke alle men mange i hvert fald. Og efterfølgende i oplandet.

I går havde jeg spurgt en veninde, om hun ville hjælpe mig med at dele flyers ud. En perfekt mulighed for at sprede budskabet, men også for at se hende eftersom det var længe siden, vi havde set hinanden. Så alle de flyers jeg havde lavet blev delt ud og vi har allerede aftalt at tage en tur mere i næste uge. Så jeg skal have bestilt nogle flere. Jeg håber selvfølgelig at nogle af de personer, som får en flyer vil smutte herind forbi og på sigt sætte gang i et indretningsforløb.

BLOG OG INSTAGRAM

Det er også vigtigt for mig at holde bloggen opdateret. For selvom jeg endnu ikke har nogle blogsamarbejder og derved ikke tjener penge på den. Så er det vigtigste for mig at dele inspirerende ting med dig der læser med. Bloggen er ikke på nuværende tidspunkt stor, men heldigvis har jeg kunne trække nogle af mine gamle læsere fra Living by CKK med her over på den nye. Med tiden er jeg sikker på den bliver lige så stor og forhåbentligt større. Det kræver bare hårdt arbejde og det gør jeg gerne.

Bloggen kommer ikke til at blive mit primære arbejde, det gør indretnings og stylist delen. Bloggen er egentligt bare med fordi jeg elsker det og fordi jeg ikke kan lade være. Jeg elsker at skrive om ting, jeg finder inspirerende og så er det med til at holde mig opdateret i branchen.

Udover at bruge tid på bloggen, så er bruger jeg tid på instagram. Instagram er både min bedsteven og måske til tider også min fjende. Jeg bruger virkelig meget tid på insta, både for at dele billeder og mit budskab, men også for at få inspiration og følge med i hvad alle de andre instagrammere laver. Instagram er det oplagte medie til at dele smukke billeder og nå ud til en masse personer, men det er også en tidsrøver. Så jeg skal lige finde ud af at balancere det hele, så jeg får det optimale ud af min tid og ressourcer.

Selvstændig

FORDELING AF ARBEJDSTIMER OG FRITID

En kæmpe frihed jeg har følt her i mit nylige liv som selvstændig, er at jeg selv bestemmer over min tid. Jeg skal ikke møde ind på kontoret til et bestemt tidspunkt og være der indtil jeg har arbejdet i 8 timer. Jeg kan arbejde når jeg vil og om det så er fem timer eller 12 timer. Så længe jeg får det gjort, jeg skal have ordnet. I går så min dag sådan ud:

Torsdag d. 7 marts (cirka tidspunkter)
Kl 07.00 – står op og går med Alma vores hund. En ny rutine så jeg vågner og er klar til en ny arbejdsdag.
Kl. 07.40 – tænder computeren og tjekker sociale medier og mail indbakken.
Kl. 08.00 – lægger et billede på instagram.
Kl. 08.30 – finder virksomheder der kunne være interessante at indgå samarbejde med.
Kl. 09.00 – spiser morgenmad, samtidig med at jeg sidder på computeren.
Kl. 09.15 – sender mails til de virksomheder jeg fandt tidligere.
Kl. 10.00 – skriver blogindlæg – 5 trends lige nu.
Kl. 11.30 – planlægger deling af indlæg på facebook og deler på pinterest.
Kl. 12.00 – en veninde kommer over for at spise frokost sammen.
Kl. 13.00 – rydder op og ordner små praktiske ting.
Kl. 13.30 – en anden veninde kommer for at dele flyers ud med mig.
Kl. 14.45 – vi har delt alle flyers og får lidt velfortjent kakao efter en våd regnvejrs tur.
Kl. 15.10 – min veninde er taget afsted og jeg sætter mig til at planlægge den næste dag.
Kl. 15.30 – sætter mig for at tilføje links her til siden fra min gamle blog. Vil sætte det ind i alle indlæg og er ikke nået særlig langt, det gik selvfølgelig lidt galt hen ad vejen. Samtidig lytter jeg til en spændende podcast der hedder influencer.
(I mellem kl 15 og 17) – får delt nogle stories på instagram, det er vigtigt hele tiden at holde insta opdateret.
Kl. 17.00 – fortsætter på mit instagram kursus, som jeg har købt hos Copenhagen by me, hun er også en af kvinderne bag podcasten^. Et super fedt kursus jeg har lært en masse af.
Kl. 18.30 – jeg lukker computeren, for nu er jeg for sulten til at fortsætte, så jeg går i gang med maden.
Kl.19.30 – 21.00 – er on/off aktiv på instagram, svarer på kommentarer og kommenter hos andre.
Kl. 22.00 – går i seng.

Så i bund og grund var det en lang arbejdsdag i går. Men faktisk synes jeg det var en rigtig rigtig skøn dag, for jeg var også sammen med to veninder og fik ordnet en masse ting, store som små. Jeg betragter instagram og andre sociale medier som arbejde, men tæller den ikke rigtig med efter jeg har lukket computeren. For det er også min hobby, så der er en hårfin balance imellem det.

Tanken er at gøre status på det at være selvstændig en gang i mellem, måske til at starte med en gang i måneden. Og senere måske et par gange om året, det hele afhænger selvfølgelig også af om det er noget du synes er interessant at læse om. Hvis du gør så smid gerne lige et hjerte <3 i kommentaren eller på bloglovin, så ved jeg du synes det er sjovt at læse om.

Behind the scene
Et lille behind the scene billede af de ovenstående billeder


2 thoughts on “STATUS PÅ FØRSTE UGE SOM SELVSTÆNDIG

  1. Super spændende indlæg om starten på livet som selvstændig, er ikke i tvivl i det nok skal gå dig forrygende med dine evner og mindset! Glæder mig til at følge med❤️

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top