fbpx

En god sommer er lig med ferie, rejse, hygge og en god sommerfest på budget, måske endda flere? Sådan er det i hvert fald for os, her hjemme på godthåbsvej. Vi holder hver sommer en fest i egen have, og fordi vi ofte også skal andre ting, som at rejse, holder vi helst sommerfesten inden for et rimeligt budget.

Læs også: Det er tid til at indrette uderum, hyggekrog og terrasse

Sådan holder du sommerfest på budget

Egentligt, findes der ikke nogen grænse for, hvad du kan lave af ting til din sommerfest, også selvom at budgettet ikke er så stort. Her har jeg listet de ting, som jeg synes er oplagte, og passer til årstiden lige nu. I dette indlæg, tager jeg dog ikke højde for prisen på maden og andre drikkevarer. Derudover har jeg lavet en tjekliste, så du husker alt, hvad du skal huske til den bedste sommerfest på budget. Få den længere nede.

HOLD DET I HAVEN

Vi holder altid sommerfesten i haven, og selvom det ikke altid har været godt vejr, her det lykkes alligevel. Vi låner et telt fra mine svigerforældre, og derfor kan vi holde budgettet godt nede. Det er selvfølgelig ikke alle, der har den mulighed at låne telt. Men måske du har en carport, et værksted eller lignende du kan holde det. Hvis du har terrasse der overdækket, kan du også skærme siderne af med eksempelvis en presenning. På den måde er du sikret hvis det bliver dårligt vejr. Jeg har desværre ikke kunne finde et billigt telt, så kan desværre ikke linke til den.

Pris 0 kr. Eller det en presenning koster.

Læs også: Den ultimative guide til at indrette hjemmet på budget

LAV DINE EGNE DRINKS AF HYLDEBLOMSTSAFT

Lige nu (juni måned) er hyldeblomsten sprunget ud, hvilket af en perfekt anledning til at lave dine egne drinks til din sommerfest. Det er faktisk ret billigt at lave Hyldeblomst-saft. Saften bliver meget koncentreret, så derfor har du til mange drinks, når du tynder den op.

Det eneste du skal købe ind er, citroner, rørsukker og citronsyre. Jeg brugte opskriften fra Valdemars ro. Hendes opskrift er der 2 l hyldeblomstsaft, men jeg fortynder det til ca. 1 del hyldeblomstsaft og 2 dele vand. Så efter en potion har du altså 6 liter saft, som efterfølgende kan blandes med vodka eller hvad du har lyst til.

Citronerne kostede 18 kr. Rørsukkeret ca. 15 kr. og citronsyren kostede 14 kr. Så for 47 kr. har du altså 6 liter hyldeblomstsaft, måske endda mere.

Pris 47 kr.

Skal du holde sommerfest senere og det ikke længere er muligt, at lave hyldeblomstsaft, kan det være at du kan lave saft af hyldebær, slåenbær, æbler, pære eller hvad der lige er gældenede for den sæson.

Hyldeblomst saft

LÅN BORDE OG STOLE AF FAMILIE OG VENNER

Det kan være svært, at have alt hvad der skal til, når du skal holde en sommerfest på budget. Lån derfor borde og stole af familie og venner. Nogle har sikkert mange af disse ting på lager, og andre har måske par stykker. Men til sammen burde det være muligt, at få samlet ind til hele festen. Og selvom du måske bor i hus, er der ingen der forventer, at du har stole nok til 40 mand, eller hvor mange du skal holde fest for.

Så høre dig ad og låne alt hvad du kan komme i nærheden af.
Hvis du gerne vi eje bordene selv, kan du købe nogle til 180 kr. i bauhaus.

Pris 0 eller antal x 180 kr.

BLOMSTER FRA HAVEN, MARKEN ELLER VEJKANTEN

Jeg elsker den her årstid, fordi det er så mange smukke blomster, både i haven og i naturen som du kan bruge til, at putte i dine vaser. Du kan finde blomster i marken, i skoven eller ved vejkanten, hvis du ikke har din egen have. Det eneste det koster er tid for, at finde dem.

Pris 0 kr.

Læs også: DIY lav din egen evighedsbuket

Blomster til sommerfest på budget

Blomsterne er fra sidste års sommerfest. Her er de fleste plukket i egen have.

GENBRUG, GENBRUG, GENBRUG

Er du først have købt noget ind, så husk at du sagtens kan bruge det igen. Om det så er vaser, tæpper, pynt eller andet sjovt, kan du bruge det næste år. Derfor er det ikke altid en dårlig idé, at købe ind selvom du har et budget du skal holde.

Sidste gang købte vi eksempelvis, fakler, lyskæder og 3 borde. Nu får vi glæde af dem, til dette års sommerfest. Du behøver ikke have det hele fra starten af, men køber du lidt hver gang, har du på et tidspunkt alt det du skal bruge.

Pris afhænger.

DIY CONFETTI

Mangler der lidt pynt på bordene, kan du sagtens selv lave noget. Det er ens du skal bruge er, den farve papir du ønsker og en hulle maskine. Så er det ellers bare i gang med at lave huller i papir, det er godt være det tager lidt lang tid, men du kan gøre det for næsten ingen penge. Og så er det rigtig fint på bordet bagefter.

Pris 0-20 kr.

Læs også: Fine fredags fristelser

BILLIG OG PÆN PYNT TIL EN SOMMERFEST PÅ BUDGET

pynt til sommerfest på budget

Lyskæde 188 kr.
Glas vase 37 kr.
Fyrfadsstage 19 kr.
Dispenser 75 kr.
Fakler 3 stk. 24,50 kr.
Servietter 29 kr.
Vimpel 39,95 kr.
Plaid 119 kr.
Hynde 49,95 kr.
Papirssugerør 25,79 kr.

HOLD DRIKKEVARERNE KOLDE

Da vi ikke har det største køleskab, har vi altid lidt problemer med at holde drikkevarerne kolde. Så vi fandt på at bruge, min gamle børnepool til alle drikkevarene. Poolen fylder vi med vand, og nogle fryseposer fyldt med is. Så selv på en varm sommerdag, holder alle drikkevarerne sig kolde. Smart og ret hyggeligt.

Husk dog, at fylde fryseposer ned med vand et par dage inden. Så du er sikker på, at vandet når at fryse til is.

Pris 0-200 kr. Du kan få en børnepool til under 200 kr.

HUSK ALTID ET PAR GODE FESTLEGE

Det er en god sommerfest, hører der så også et par gode festleg til. En festleg kunne være at musikquiz, tip en 13’er, flip kop, beer pong og her i vestjylland er det altid en klassisker, at slå søm i. Det lyder ret bonderøv os agtig ikke, men det er faktisk rigtig sjovt. Du skal bruge en stor træstub, lange store søm og en hammer. Hvis du ikke har prøvet det før, er det nok en god ide lige, at søge på det, så du kan finde reglerne.

Pris 0-300 kr.

ET GODT RÅD

Sørg for, at menuen er let at lave. Ellers kan du godt komme til at stå i køkkenet i lang tid, for at forberede maden. Så ender det med, at du går glip af meget af festen. Der over er det også en god ide, at forberede alt det du overhovedet kan dagen inden, så du ikke står med det på dagen. Vi vælger stort set altid, at grille fordi det simpelthen er så let.

TJEKLISTEN TIL EN GOD SOMMERFEST PÅ BUDGET

Det kan godt kræve en del, at arrangere en større fest. Så for at sikre dig selv, så du husker det hele, kan du nu få min tjekliste til en god sommerfest på budget. Vi har som sagt holdt sommerfest nogle gange, og har derfor prøvet det, at glemme ting og så i kaos i mens gæsterne lige er på trapperne.

Husk at tjekke om mailen er havnet i spam mappen.

tjekliste til sommerfest

Tjeklisten til en god sommerfest på budget

* indicates required

Skal du holde sommerfest i år? Jeg vil blive så glad for, at høre fra dig.

Læs også: Det er tid til, at indrette uderum, hyggekroge og terrassen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top