fbpx

Hvis du har fulgt med her på bloggen, og nok mest af alt den gamle blog, så ved du at jeg elsker at indrette hjemmet med design på budget. Først og fremmest er jeg vild med design og den effekt det her på hjemmet. Don’t get me wrong, jeg er også vild med gode loppefund og genbrug. Men i dag er det design på budget der er fokus.

Som indretningsentusiast, har jeg er en del fif oppe i ærmet, til hvordan du kan indrette hjemmet med design på budget. Så vil du gerne fylde dit hjem med mere design på et mindre budget, skal du læse med i dag.

Indrette hjemmet med design

SÅDAN INDRETTER DU HJEMMET MED DESIGN PÅ BUDGET

Nu er det ikke fordi, at jeg har et hjem der er fuldstændig proppet til med design møbler og produkter. Men jeg har et godt miks af det hele. Det er selvfølgelig helt op til dig selv, hvor meget design du ønsker i dit hjem. Men guiden her er lavet, så er niveauet af designmøbler og produkter passer til det jeg har her hjemme. Ønsker flere, skal du bare følge nogle af punkterne lidt mere end hvad jeg har gjort.

KIG EFTER TILBUD

Det er første punkt er selvfølgelig, at du skal holde øje med tilbud. Hvis der er noget du godt kunne tænke dig, at det bedste ikke at købe det med det samme. Det kan jo sagtens komme på tilbud, hvor du så kan spare en masse penge. Søg nettet tyndt efter gode rabatter og tilmed dig nogle nogle nyhedsbreve fra design butikkerne. Der er flere online og offline shops som jævnligt kører med tilbud også selvom det er designervarer.

(Indeholder affiliate/reklame links)
Et par online shops der ind i mellem har tilbud:
Luxo Living
Moodings
Livingshop (pt. har de 10 % hvis man tilmelder deres nyhedsbrev)
Dubuy
AndLight
Ellos (køre ofte med 20-40 % enten på en vare eller hele købet. Og selvom de har mest fra deres eget mærke, så har de også fra Ferm Living, Serax, Bloomingville og andre design brands)

Og måske du har en kæreste, lige som min, der er sindsyg hård til at finde gode tilbud. Det er sjælendt vi køber noget til fuldpris.

Læs også: Mit allerbedste sparetip når du gerne vil forny dit hjem

HOLD ØJE MED RABATKODER

Bloggere og instagrammere, også kaldet influencere som jeg selv. Deler ofte ud af rabat koder til diverse webshops. Så sørg for at følge nogle relevante influencers, gerne indenfor bolig men også indenfor livsstil.

Indrette hjemmet med design

LAGERSALG

Rigtig mange af de store designbrands holder lagersalg. Nogle gør det en gang om året, men de fleste gør det to gange om året på grund af sæsonen. De fleste lærer salg bliver holdt i København, men der findes også flere her over i Jylland. Den letteste måde at holde øje med lagersalg på, er simpelthen ved at følge de brands, du godt kan lide på Instagram eller andre medier. Der skal de nok informere om hvornår der er lagersalg.

KØB DET BRUGT

En anden mulighed er at købe det brugt. Du kan spare mange penge ved at holde øje på DBA, på loppemarkeder, Laurits.com, Everclassic eller i facebook salgsgrupper. Design møbler og accessories er i god kvalitet, og kan derfor sagtens holde til at blive solgt videre, så andre folk kan få glæde af dem. Derfor kan du roligt købe det brugt.

Den ultimative guide til at indrette hjemmet med design på budget

ØNSK DIG DET I FØDSELSDAGS- ELLER JULEGAVE

Til alle de fødselsdage og juleaftener I de sidste 6 til 8 år, har jeg ønsket mig design og bolig accessories. Jeg har altid en note på min telefon, hvor jeg skriver de ting ned jeg ønsker mig. På den måde ved jeg altid, hvad jeg ønsker mig til fødselsdag eller i julegave. Hvilket gør at jeg ofte får design i gave.

Læs også: 10 interiør trends fra 3 days of design

BYT GAVEN ELLER SÆLG DEN

Har du ikke fået det helt rigtig i gave, så skal du ikke være bange for at bytte den eller sælge den videre. Jeg synes ofte at det er med gaver kan blive lidt misforstået, og at den som modtager gaven skal tænke på giverens følelser. Så hvis man har fået noget, men egentlig ikke kan bruge eller ville have, vælger man at beholde det alligevel. Og det er virkelig ærgeligt, for hvorfor have noget du ikke få gavn af?

Det kan også være, at du har ønsket dig en vase for tre år siden, og nu er blevet træt af den. Så er det efter min mening helt lovligt, at sælge den videre. Jeg har selv gjort det samme flere gange, fordi jeg går hen og bliver træt af ting og ikke gider at have noget i mit hjem, som jeg ikke er glad for. Jeg har selvfølgelig også nogle enkle ting, jeg aldrig kan finde på at sælge videre. Derfor skal du vurdere, hvad du synes der fungerer for dig.

Et design hjem

PRIORITERING

En stor del af at indrette hjemmet med design på budget, er prioritering. Da jeg havde fuldtidsarbejde, fik jeg en løn på 27.000 kr. Her af fik jeg cirka 16.000 kr. udbetalt, hvor de 10.000 kr. gik til lån og opsparing, 1500 kr. gik til madkontoen, 1000 kr. til faste udgifter og 600 kr. til benzin. Det vil altså sige, at jeg havde et beløb på 2900 kr. til fornøjelse og nogen gange skulle gaver til familie også tages herfra. Dog vil jeg også sige, at jeg nogle gange valgte at indbetale mindre eller mere til vores lån. Men gennemsnitligt var det sådan min økonomi så ud.

De 2900 kr. brugte jeg på at købe tøj, cafébesøg, småting og design til mit hjem. Det er ikke et lille beløb men heller ikke et højt. Så fordi jeg er god til at spare op, har det fungeret helt fint for mig. Jeg har altså kunne købe en del design på budget.

Læs også: Status på de første 3 måneder som selvstændig

SÆLG UD AF DINE GAMLE TING

Som jeg har nævnt før, i mit allerbedste spare tip. Så kan du sagtens forny dit hjem med design, ved at sælge ud af dine gamle ting. Sidst jeg gjorde det fik jeg solgt for omkring 2500 kr. hvilket jeg brugte til at købe nye plakater til min billedevæg i stuen. Så i stedet for at give til genbrug eller smide ud, så husk at sælge ud af dine sager. Der findes flere steder, hvor det er godt at sælge ud, ligemeget om det er dyre eller billige ting, kan du sagtens få noget for det hele.

Selv rigtig glad for og bruge Facebook til at se ud af mine ting. Det er ofte her jeg sælge ud af de ting som koster lidt mere. Der findes rigtig mange grupper både til tøj, design, børneting osv. Der ud over findes der også salgsgrupper i dit område, så det både er lettere for dig og køber. Ellers kan jeg også varmt anbefale, at få en stand i Kirrpu eller reshopit. Som er et indendørs loppemarked, hvor du kan have en stand fra 2 uger og op efter. Derudover kan du også tilmelde dig de lokale loppemarkeder, for at få solgt ud.

guide til at indrette hjemme med design på budget

BLIV BLOGGER ELLER INFLUENCER

Det her indlæg, har i den grad handlet om at være ærlig. Og derfor tænkte jeg, at det næste tip også skulle med. Du kan nemlig spare rigtig mange penge på design, hvis du er blogger eller influencer. Det er nok ikke nogen hemmelighed, at man som influencer får mange ting gratis. Og her vil jeg så vælger at sige billigere i stedet for gratis, da man skal betale skat af de ting man modtager. Men selvom du skal det, så er det langt billigere at betale skatten, frem for at købe det fra ny.

Det er selvfølgelig ikke alt jeg siger ja til, da det koster mig at modtage det. Men er det ting, som jeg har drømt om at eje eller, som jeg synes passer helt perfekt til mit hjem, siger jeg gerne ja tak. Dog vil jeg lige nævne, at man ikke kan leve af at modtage ting gratis. Derfor er det også vigtigt, at man modtager en løn, for det stykke arbejde man udfører, frem for bare gratis produkter som betaling. Men det var vist bare lige en side note.

Læs også: Fine fredags fristelser

BRUG DIT NETVÆRK

Et netværk kan bruges til mange ting, blandt andet til at kunne købe design på rabat. Så kender du nogen der arbejder hos et bolig brand, eller som har forbindelser til en større design virksomhed. Så er det med at lægge en billet ind. Alt skal selvfølgelig gøres med måde, men spørger man pænt kommer man ofte langt.

Den ultimative guide til at indrette hjemmet med design på budget

FÅ ARBEJDE HOS ET DESIGN BRAND

Som du nok ved, var mit tidligere arbejde som stylist hos Bloomingville. Når man arbejder hos et design brand, får man ofte en god rabat. I den tid har jeg selvfølgelig købt en del Bloomingville, hvilket gør at jeg er dækket ind med små nibs i det næste lange stykke tid. Så ønsker du dig inderligt at kunne købe en masse design på budget, er min allerbedste tip, nok at få et arbejde hos i design brand.

Har du andre tips? Så vil jeg med glæde høre dem. Skriv dem i kommentar feltet. Og husk endelig at følge med på insta – @decorstudio, bloglovin og facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top