fbpx

Næsten lige så længe jeg kan huske, har jeg drømt om at være selvstændig boligstylist. Først opnåede jeg drømmen som stylist hos Bloomingville, og derefter voksede drømmen om det selvstændige liv. Nu går jeg så efter det næste, at være selvstændig boligstylist og at kunne leve af det.

Hvorfor jeg valgte at blive selvstændig boligstylist

EN NATURLIG RETNING I MIT LIV

Siden 9. klasse har jeg vidst hvad jeg ville med mit liv. Jeg har altid elsket at være kreativ, elsket at indrette huse i spillet Sims, elsket at give møbler nyt liv og bare inspirere andre med mine ideer. Derfor vidste jeg allerede dengang at jeg skulle være boligstylist. På grund af det, har det ikke været svært for mig at vælge, hvilken retning jeg skulle gå.

Jeg valgte HHX fordi det gav mig en masse viden indenfor handel og forretning. Selvom det ikke var en tid hvor mine karakterer shinede, så fik jeg virkelig meget nødvendig viden med derfra. Havde jeg valgt STX ville jeg være på bar bund med mange af de forretningsmæssige aspekter.

Efter HHX og et par fri/arbejdsårs kom jeg ind på VIA Design tidligere kendt som TEKO. Her læste jeg Retail Design & Management de første 2 år, og efterfølgende mit speciale i Retail Design, på 1,5 år. Her blev mange af de samme modeller og analysemetoder brugt som på HHX, så thank god for at jeg valgte HHX. Det gjorde det hele en del lettere og på grund af den kreative vinkel og fordi jeg generelt synes at min uddannelse var spændende, kom karaktererne også efter. Hvilket lidt var noget jeg havde manglet, at vise jeg var godt til noget. Til gengæld har jeg aldrig nogensinde brugt dem efterfølgende, så egentligt er det jo ret irrelevant for voksen livet.

Læs også: Status på første uge som selvstændig

MIN GAMLE BLOG – LIVING BY CKK

Samtidig med at jeg studerede på VIA, havde jeg også min blog – Living by CKK. En blog der selvfølgelig handlede om boligindretning. Lidt lige som denne, dog synes jeg at kvaliteten af denne er noget højere end den gamle. Men det skulle også helst være sådan, efter en del mere erfaring og at jeg nu arbejder som selvstændig boligstylist.

Jeg er selv overbevidst om at min blog, lærte mig lige så meget som min uddannelse til Retail Designer. Bare på nogle andre punkter, eks. at håndtere en hjemmeside med wordpress, jeg har lært mig selv op i photoshop, går noget galt med hjemmesiden skal jeg selv løse det, hvordan man henvender sig til brands om samarbejde, basis styling af billeder, SEO og at markedsføre sig på Some. Hvilket jeg bruger rigtig meget i dag. Så jeg er såååå glad og taknemlig for at jeg startede den for ca. 7-8 år siden.

Derudover gav bloggen mig mulighed for at komme til spændende events, blive set af medier og det bedste af det hele, sige mit studiejob op så jeg kun havde min blog og mit skribent arbejde. Jeg kan huske at det var et kæmpe skridt for mig, for jeg var ikke sikker på min indkomst. Men det gik jo så godt og samtidig gav det mig en KÆMPE frihed. Jeg skulle ikke længere arbejde lørdage og søndage, som jeg har gjort siden jeg var 15. Jeg kunne gøre det lige når det passede mig.

Det var også i den periode, hvor at drømme om at blive selvstændig boligstylist, voksede endnu mere.

MIN TID HOS BLOOMINGVILLE

Efter jeg blev færdig med min uddannelse, gik jeg ledig i 3 måneder. Det var en tid med bekymringer og tanker om jeg bare skulle blive selvstændig boligstylist med det samme. Men egentligt så ville jeg gerne have lidt erfaring, inden jeg tog det endelige spring. Og til mit held, fik jeg et job hos Bloomingville som stylist i et barselsvikariat.

Det var så fedt at have så sjove, spændende og kreative arbejdsopgaver, og samtidig få løn for det. Jeg kan huske det var den vildeste følelse i starten. Samtidig havde jeg utrolig meget kreativ frihed og det har jeg virkelig sat pris på.

Vi var 2 stylister (og de er stadig 2), så der var mig og min chef. Og nok fordi vi var to om mange opgaver, så fik jeg lov til rigtig mange ting. Jeg arbejdede med: styling af billeder til instagram, indretning af hovedkontoret, styling på messer, planlægning af showroom og indretning her af, styling af billeder til katalog og hjemmeside, praktiske gøre mål, finde inspiration til alle områder og følge med i trends.

Efter 1,5 år kunne jeg mærke en voksende følelse af at jeg gerne selv ville bestemme og være min egen herre. Jeg havde brug for at vise at jeg selv kunne få arbejdet udført, vise min egen stil og måde at gøre tingene på. Så efter nogle lange snakke med min kæreste Mads, og en periode hvor jeg lige skulle tygge på det, valgte jeg at sige mit job op hos Bloomingville og blive selvstændig boligstylist. Jeg nåede lige at være der i 2 år.

Læs også: Status på første måned som selvstændig

Hvorfor jeg valgte at blive selvstændig boligstylist

SÅ NU ER JEG SELVSTÆNDIG BOLIGSTYLIST

I den sidste tid nåede jeg at få sparet nogle penge op, samtidig at vi sidder billigt i vores eget hus. Så økonomisk er vi godt dækket ind, her i den første periode hvor økonomien er rimelig usikker.

Nu har jeg været selvstændig i ca. 2 måneder og jeg elsker det. Selvom jeg ikke snakker med andre mennesker hver dag, pånær Mads selvfølgelig, så synes jeg det er super fedt. Jeg har gang i mange ting, og arbejder på at få lukket aftaler med kunder, samtidig med andre projekter.

Som alle der gerne vil være selvstændig eller som lige er startet op, så drømmer jeg om at kunne leve af det. Og med tiden tjene mere end hvad jeg før har gjort. Derudover så elsker jeg bare, at kunne styre min egen dag, og at jeg ikke behøver møde op på et kontor kl 7 og så gå kl 15. Jeg kan sagtens holde en længere pause til middag og så arbejde længere efterfølgende.

Derudover så tæller jeg ikke timer som sådan. Jeg sørger for at få de ting gjort, som jeg har på min to-do. Og så holder jeg fri når det lige passer ind. Så det kan sagtens være at nogle uger arbejder jeg 30 timer andre 45 timer. Og ved du hvad, jeg mærker faktisk ikke rigtig forskel på ugerne. Det er nok den største “gave” jeg har fået efter jeg er blevet selvstændig boligstylist. Eks. sad jeg et par timer i lørdags med min ebog, og det var super hyggeligt. Det føles ikke som arbejde. Og det er virkelig vigtigt for mig.

MINE OPGAVER

Jeg arbejder blandet andet på en ebog, som bliver virkelig god og fin. Den bliver relevant for personer, som gerne vil sælge deres bolig. Jeg håber den er færdig inden for denne måned, så jeg har travlt.

Derudover har jeg været med til at indrette et indgangsparti på et plejehjem, som jeg nok skal vise billeder af når det står færdigt. Det bliver så godt.

Så har jeg startet et samarbejde op med Diana Lovring, som jeg var til photoshoot med i sidste uge. Vi fik lavet nogle rigtig fine billeder og dem kan du se lige her: Diana Lovring x Decor Studio. Diana og jeg skal i denne måned ud og tage nogle billeder af et fint hjem i Aarhus, som efterfølgende skal sælges til et magasin. Det glæder jeg mig helt vildt til.

Jeg har også et samarbejde med Palle fra That Wood Do, som jeg har været ude og lave hylder ved i mandags. Men meget mere om det i et andet indlæg. Palle skal også have lavet showroom på et tidspunkt, som jeg skal hjælpe ham med. Så det bliver rigtig spændende.

Derudover har jeg en kampagne med en virksomhed her på bloggen på fredag og til mandag. Så det bliver også godt at komme rigtig i gang med samarbejdsaftaler med bloggen.

Samtidig med at det her, så sørger jeg for at opdatere bloggen og bruge den, som mit talerør ud til dig og kommende kunder. Jeg ved hvor vigtigt det er at producere spændende indhold og hvor meget det kan gøre på eks. google og at blive set af medier.

At være selvstædig boligstylist er min drøm, og nu udlever jeg min drøm. Hvilket jeg forresten synes er pisse fedt. Så gør jeg, alt hvad jeg kan for at drømmen vare ved og at jeg får succes som boligstylist. Man skal altid drømme stort og så gå efter det. Det er sådan jeg altid har gjort og det har virket for mig. Så hvorfor skulle det ikke virke nu?

Læs også: Først blogger, så fastansat interiør styslist og nu selvstændig

DRØMMER DU OM AT BLIVE SELVSTÆNDIG?

Har du en drøm om at blive selvstændig, så gå efter det. Jeg har før hørt folk sige, at de godt kunne tænke sig det, men gør det ikke fordi de er bange for alt det praktiske og administrative. Men det er virkelig synd at lade en drøm gå ud, på grund af det. Jeg synes også at det kan være uoverskueligt, men jeg skal nok finde ud af det hen ad vejen, og så kan man få så meget hjælp som iværksætter.

Så mit råd er bare – gå efter din drøm. Du vil fortryde det, den dag du bliver 60-70 år og aldrig gav det en chance.

Har du spørgsmål eller gerne vil snakke med mig, om det at være selvstændig eller har du en drøm som ulmer i dig. Så skriv endelig til c@decorstudio.dk

Har du brug for indretningshjælp til et projekt, så skriv eller ring til – c@decorstudio.dk / 41678476. Lige nu sparer du 20% på mine indretningspakker til private – brug koden “20imaj”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top