fbpx
blomster til at holde længere

For lidt mere end en uge siden fik jeg en fin buket friske blomster af mine skønne venner, da det var min første dag som selvstændig. Den har stået og set flot ud hele ugen, men begyndte at hænge lidt. Så i stedet for at smide den ud, tog jeg alle de blomster ud af buketten, som stadig var pæne. Det var en ret høj buket og derfor kunne jeg klippe en del af blomsterne.

Ofte det der sker når en buket friske blomster visner er, at stilken rådner. Så for at få dem til at holde længere, skal man klippe blomsterstilken over hvor den stadig er frisk. Gennemsnitligt holder en buket friske blomster i en uges tid. Så der er to måder du kan gøre det på:

Enten klipper du stilken over på alle blomsterne i buketten og derved får den til at holde længere. Det giver dem et par ekstra dage. Eller…

Som jeg har gjort her, fjerner de pæne blomster fra buketten, klipper dem over og sætter i en ny vase eller samme vase med frisk vand. På den måde har du fjernet alt det rådne og giver altså dine blomster endnu en uge, hvor de holder sig flotte.

Det er vigtigt at rengøre vasen efter gamle blomster, da det ellers er med til at rådne de nye blomster hurtigere.

Er det ikke smart? Hvis du bruger den sidste måde, så har du faktiskt to buketter i en. Så først en fin klassisk buket og dernæst en mere løs og livlig buket. Begge rigtig fine og flotte.

Læs også: Mit allerbedste sparetip når du gerne vil forny dit hjem

Blomster

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top