fbpx

For et par uger siden fik jeg en ide til en DIY vægdekoration hvor jeg samtidig kunne få brugt nogle af alle mine maler rester. For når man elsker at male ens vægge i hjemmet, så har man også en del rester stående. Og tit så står de der i lang tid unden man får dem brugt, det er jo virkelig en skam. Faktisk kar min DIY vægdekoration ikke kostet mig en dyt, den har været helt og aldeles gratis. Det er jo fedt når man kan lave noget smukt uden det koster noget. Ren win-win.

Læs også: DIY Skoreol – sådan bygger du din egen

Brug af malerrester

Hvis du har læst med i lidt tid, så ved du at jeg og min kæreste Mads har bygget vores egen skoreol. I den forbindelse havde vi en del mdf til overs. Det har egentligt bare stået og kigget på mig, indtil jeg fik en god ide. Og den ide kom pludseligt til mig en dag for et par uger siden. Og så gik jeg ellers i gang. Jeg ville nemlig bruge pladerne til at lave en DIY vægdekoration og samtidig bruge nogle af alle vores maler rester. Har du ikke en mdf plade eller ligneden tilovers fra et projekt, så koster de ikke særlig meget i Bauhaus.

Læs også: DIY Ikea hack af billedhylder med Jotun Lady

MINE STEPS

1. Jeg målede pladerne op og tegnede dem i illustrator for at finde den form jeg gerne ville have. Nogle gange er det lettere at vælge rigtigt, hvis man har noget at gå ud fra.
2. Efter jeg havde valgt formen, var det farvekombinationen der skulle vælges. Jeg tastede alle farvekoderne ind på min computer og lagde dem derefter ind i illustrationen.
3. Først skulle pladen males i en grund farve, det er lettere end at male alle striber enkeltvis. Her brugte jeg den lyserøde, da det er den jeg har mest af tilbage.
4. Så målte jeg op pladerne og lagde malertape. Hver stribe er 4,15 cm og der er 8 af dem. Det var lige det som passede med pladens bredde.
5. For at striberne bliver helt skarpe, skal malertapet lukkes af. Det gør man ved at male kanten ved tapet med grundfarven igen. Så kan den anden farve ikke slippe igennem.
6. Nu når malingen er tør males der med den anden farve, her brugte jeg en orange/brun malerrest. Faktisk den jeg havde i mit soveværelse tidligere.
7. Når den er tør og hærdet (giv den en dag eller to) kan den hænges op. Her bordede vi et par huller i bagsiden, hvor der kunne være plads til et par skruer. På den måde kunne vægdekorationen hænges helt ind til væggen.

Farvekoderne til min DIY vægdekoration: lyserøde: ncs s 2030-y80r – orange/brune: ncs s 4020-y50r

Diy vægdekoration
Lav en smuk vægdekoration med brug af malerrester
Lav en smuk vægdekoration med brug af malerrester
Brug af malerrester
Brug af malerrester
Diy vægdekoration

Jeg er virkelig vild med farvekombinationen på vægdekorationen, men også i resten af rummet. De passer bare så godt ind. Det må man vel godt sige om noget man selv har lavet ikke? Jeg er i hvert fald ret vild med dem! Og så er det bare et fint farvesplash til den lidt mere rolige billedvæg.

Læs også: Tips til hvordan du styler din egen blomster buket

Husk at jeg altid deler ud af en masse tips, inspiration, styling og indretning på min instagram profil – @decorstudiodk. Så følg gerne med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top