fbpx

Hvis du følger med på Instagram, ved du at Mads og jeg har haft gang i at lave vores egen DIY skoreol. Den er nu færdig og er blevet mega flot, den passer perfekt ud i vores entre og så har vi plads til flere sko samtidig med at man kan støvsuge under den. Det skal lige siges, at jeg lige mangler at male skruerne lilla, så de ikke er så iøjefaldende. Planen har hele tiden været at dele en guide til hvordan du også kan lave din egen DIY skoreol, så den får du lige her.

Se før billeder af vores entre lige her: Hvordan du indretter en lille entre

DIY skoreol

GUIDE TIL DIY SKOREOL

1. Arbejdstegning – det er altid en god ide at lave en arbejdstegning/skitse af hvordan det skal se ud. Vi satte efterfølgende mål på, så vi viste præcis hvilke mål pladerne skulle skæres ud i.
2. Alle sider skæres ud.
3. Bagsiden, top og den ene side blev sat sammen. Så kunne de tre plader støtte hinanden imens de efterfølgende plader blev skruet fast. Tip – husk at forbore, så træet ikke flækker og så skruerne kan komme ned.
4. Når den ydre kasse er samlet, sættes hylderne i.
5. Vi målte os frem til placeringerne af skruerne udefra. Det kan være lidt svært, men hellere bruge lidt længere tid på at finde frem til den rigtige placering frem for at bore forkert og flække træet.
6. Når alle sider sidder fast, spartles hullerne af flere omgange. Når spartelmasse tørre synker det, derfor skal det have flere omgange.
7. Så slibes reolen, så alle sider er helt glatte og spartelmassen ikke kan mærkes.
8. Nu skal reolen grundes, jeg brugte en hæftegrunder fra jotun. Her er det en god ide af give de steder hvor siderne er skåret over/træet er åben flere gange maling, da det suger mere.
9. Når reolen er tør males den efterfølgende to gange med den valgte farve. Jeg har brugt Slate Lavender fra Jotun Lady.
10. Nu kan reolen hænges op, på den ønskede placering.

Mads var arbejdshesten og byggede det meste af reolen med en smule hjælp, jeg har nogle dårlige hænder pt. som gør at jeg ikke kan bruge dem alt for meget. Men jeg stod dog for en del af spartlingen, pudsen og maling af vores DIY skoreol.

Læs også: DIY- forny dine gamle møbler

DET FÆRDIGE RESULTAT

Sådan kan du selv bygge din egen skoreol
DIY skoreol
DIY skoreol
byg din egen skoreol

Jeg er simpelthen så glad for den og elsker farven på den, den passer bare utrolig godt til vores soveværelse. Og selvom at reolen er stor og større end det møbel vi havde i entreen før, så føles det mindre fordi den bliver løftet op fra gulvet.
De udvendige mål på reolen er forresten: L:88 cm H:75 cm D:35 cm. Hvis du vil have en mere udspecificeret opmåling, så smid lige en kommentar og så får du dem der. Husk at du altid kan følge med i diverse projekter og få en masse inspiration på min instagram – @decorstudiodk

Hvad synes du om den??

4 thoughts on “DIY SKOREOL – SÅDAN BYGGER DU DIN EGEN

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top