fbpx

I forbindelse med vores soveværelses makeover har jeg haft gang i et Ikea hack af billedhylder kombineret med Jotun Lady. Egentligt havde jeg fra start af tænkt at jeg ikke ville have endnu en billedvæg, da selvom det er flot også bliver lidt meget det samme. Så jeg gik i tankeboksen og kom på den her ide. Selvom der er masser af plakater i soveværelset alligevel, så er det ikke helt det samme. Og så er jeg super glad for at man let kan ændre udtrykket, hvis man trænger til forandring, hvilket jeg ret ofte gør.

Læs også: Soveværelses makeover – vores grønne rum

Ikea hack billedhylder

TIPS TIL IKEA HACK AF BILLEDHYLDER MED JOTUN SPARTELMALING

Du skal bare bruge spartelmaling, hæftegrunder, en eller flere billedhylder, en spartel, en lille rulle og en pensel. Jeg har brugt den samme farve som vi brugte til væggen: Jotun lady minerals revive – green harmony.
1. Mal først hylderne med en hæftegrunder, ved hjælp af penslen og rullen.
2. Når de er tørret kan du give den første gang med spartel malingen. Her skal du kun bruge en spartel. Jeg prøvede først at bruge den lille rulle på de større overflader, men det lykkedes ikke.
3. Når spartlenmassen er tør, skraber du kanterne/de buler der er kommet af med en spartel. Nu kan du give hylderne anden gang. Men denne gang skal du prøve at få overfladerne så flade som muligt.
4. Når den er tør skal du ikke skrabe kanterne/buler af, da man ser det alt for tydeligt på hylderne. Brug i stedet en sandpapir til at pudse hylderne lidt ned. Men pudse dem hellere for lidt end for meget. Malingen er ret sart og man kan tydeligt se farveforskel, hvis man overgøre det.
5. Husk at sørge for der er hul til skruerne, så Ikea hack billedhylder kan blive hængt op.

billedhylder med spartelmaling
Ikea hack billedhylder
Ikea hack billedhylder
spartelmaling

Og så lige en lille styling video – så kan du se hvordan jeg bygger plakaterne på min ikea hack billedhylder op.
Læs også: DIY skoreol – sådan bygger du din egen

Hvad synes du om dem og styling i vores soveværelse? Husk at du altid kan finde masser af inspiration og gode indretningstips på min Instagram profil @decorstudiodk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top