fbpx

Indlægget indeholder affiliate/reklame links.

Årets påskebord
Påskebord

Hammershøi lille tallerken // Hammershøi stor tallerken // Bloomingville dug // Bloomingville bestik

Et påskebord i 2019 ser for mig, sådan ud. Jeg bliver lidt i ugens påsketema, da det jo er lige om snart påsken indtræffer. Så hvis du skal holde påskefrokost, deler jeg i dag nogle ideer, som du kan bruge til dit påskebord.

Faktisk gav jeg mig selv en udfordring inden jeg gik i gang. Udfordringen var at jeg skulle pynte et påskebord, uden at skulle ud og købe noget som helst til det. Jeg skulle altså enten have det her hjemme, eller også skulle jeg kunne finde det i naturen. Det var lidt svært, for hvordan får man et dækketbord til at ligne et påskebord, når man ikke ejer noget som helst påskepynt? 

Jeg synes nu at det er lykkedes meget godt. Det er ikke et bord som skriger påske, men det er jeg nu heller ikke til. Så det er en meget simpel udgave og med en masse forårselementer, som gør at der kommer en påskestemning.

Læs også: 7 fine ideer til påske borddækning

Vaser og forårsgrene
Simple detaljer

Lyngby vase // Bloomingville vase // Bloomingville drikkeglas // Bloomingville champagne glas // Bloomingville fyrfadsstage

FORÅRSGRENE

Lige nu er der flere forskellige forårsgrene i blomst. Jeg har brugt to slags til påskebordet.
– Pilegrene, en god gammel kending som påskepynt
– Grene fra et mirabelle træ – mange af de træer med hvide blomster der står i flor lige nu, er mirabelle træer. Blomsterne er virkelig fine, men drysser en del efter nogle dage. Så tag dem første i på dagen hvor du skal bruge dem.

ET TIP TIL PILEGRENE
Lad være med at sætte dem i vand. Så holder den lille “dusk” sin form og begynder ikke at drysse. Hvis de kommer i vand, vokser “dusken” videre og bliver en lang gul dims, som drysser ufattelig meget. Ja jeg ved ikke helt hvad man kalder dusken og dimsen. Er jeg ikke haveuddannet. Men så længe du forstår hvad jeg mener, så er alt godt.
Faktisk så kan pilegrene holde forevigt, når de ikke får vand. De tørre bare ind, men udseendet er mere eller mindre den samme.

Læs også: Hverdagsmage til din bolig – et vandingstip til dine planter

Påskepynt til bordet
Påske fuglerede

Ferm Living adventsstage // Lyngby vase // Bloomingville vase

EN FUGLEREDE

Jeg fik en ide til at bruge min adventsstage fra jul til en fuglerede. Så den kom på bordet og så skulle jeg bare finde noget græs/hø eller noget der minder om. Og vupti så stod der en masse tørrede græsser, som bare ventede på at blive plukket til mit påskebord.

En, to, tre og så var der en fuglerede på bordet. Nu har jeg bare brugt friske æg i rede, for at tage billedet. Men du kan jo sagtens koge æggende og så bruge det som et fad, til når gæsterne skal spise. Så længe de ikke ligger på bordet i timer inden de bliver spist. Men en halv time er vel okay.

Du kan også sagtens lave denne ide med en skål eller et fad, hvis du ikke lige har en rund stage.

Læs også: Indretningsstil – nordisk boheme

Påskestemning
Simple detaljer

GENBRUG AF HVERDAGS- OG JULEPYNT

Jeg har brugt et godt udvalg af diverse vaser og stager, som står rundt omkring i huset. Det er altid hyggeligt at flytte lidt rundt på tingene og sætte dem sammen på ny. Så for mig passer det mig fint, at vælge nogle ting ud fra karme, reoler osv. Derudover som tidligere nævnt, brugte jeg min adventstage. Synes den er så flot at det er en skam at pakke den væk, når julen er ovre. Så den står fremme året rundt og passer perfekt ind som påskepynt også.

DUGEN

Et tip til din dug. Lad være med at bruge tid på at stryge den. I hvert fald hvis du ligesom mig, godt kan lidt der er lidt form og ekstra struktur i den. Synes godt det kan blive for stramt, med en pænt strøget dug. Selvom det selvfølgelig også kan være flot til tider. Men er nu mere til noget liv og finurligheder. Derudover giver det også bordet en blød fornemmelse, som jeg er helt vild med.

Læs også: 7 fine ideer til påske borddækning

Borddækning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top