fbpx

Kender vi ikke alle sammen det at det kan være svært at indrette et mindre rum? Det er altid lidt et problem med pladsen og den generelle følelse af rummets størrelse. Nogle gange kræver det en lidt større gennemgang og udvikling af rummet. Andre gang er det bare lige nogle små tips, der skal til får at rummet opnår den ønskede følelse. I dag deler jeg 7 tips til at få små rum til at virke større. 

1. LUK LYSET IND

Lyset er utrolig vigtigt og kan gøre rigtig meget for et rum. Et lyst rum er alfa og omega for at få rummet til at virke større. Derfor er det vigtigt hvad du vælger til afskærmning for solen, når det nu bliver nødvendigt. Lad være med at bruge store tunge gardiner, da de både tager meget plads men også fordi de for rummet til at virke tæt og pakket. 

Her kan det være en god ide at vælge plissegardiner eller et let og lidt transparent gardin. Begge muligheder fylder ikke så meget og skaber en lethed i rummet. 

Homey Oh My

2. BRUG SPEJLE

Spejle kan skabe en visuel effekt af, at få små rum til at syne større. Alene af den grund skal du til at bruge nogle flere spejle i dit hjem. Selvom dit rum er lille, så vælg gerne et spejl af en hvis størrelse, helst ikke alt for lille, da rummet hurtigere virker større. Er spejlet lille, er effekten næsten ubetydelig, men er det rimelig stort, virker det som om, rummet har fået en anden dimension.

Croft House

3. VÆLG LETTE MØBLER

Det giver næsten sig selv, brug ikke for store og voldsomme møbler. Det er en god ide at vælge en sofa eller seng med ben på og ikke en som flyder på gulvet, da luften under sofaen også betyder noget. Det giver et lettere udtryk til rummet. Derudover er det vigtigt at der er plads rundt om møblerne. Fyld ikke rummet med en masse møbler. 

Mangler du plante inspiration? Så læs: Planteguide over 8 darlings vi alle elsker. 

Opumo

4. BRUG LYSE FARVER

Farver er også en rigtig vigtig faktor. Når vi snakker om vægge er det bedst at vælge lyse farver og gerne hvid. Hvis du gerne vil have lidt farve på en væg, så vælg en lys farve. Det kan være fint med lidt kontrast, som den sorte ramme på billedet nedenfor. 

Cozy decoration

5. LAV/KØB MULTIFUNKTIONELLE MØBLER

Når det ikke er pladsen der er mest af, må man til at være kreativ. Køb møbler som kan bruges til flere ting eller lav nogle selv. Multifunktionelle møbler kunne være, en seng, hvor der er plads til opbevaring nedenunder, en sofa med samme mulighed, et “hygge” møbel, hvor man kan sidde en masse mennesker, hvor der både er mulighed for siddepladser, borde og opbevarings plads.

The socialite family 

6. SKAB NIVEAUER

Skab niveauer i rummet. Om det er med billeder, lamper eller møbler er op til dig. Rummet kommer hurtigt til at virke større/der bliver højere til loftet, hvis der er niveau forskel.

Homesick

7. EN MINIMALISTISK TILGANG TIL INDRETNINGEN

Sidste tip jeg vil komme ind på er bolig tilbehør. I små rum er det “bedre” at køre den minimalistiske stil frem for den maximalistiske. Det skaber en lethed og giver mere luft til rummet. Dog kan du godt vælge at give den lidt mere gas på farverne, hvis det ønskes. Men lad være med at tage alle verdens farver med i din indretning, det skaber lidt for meget kaos. Dette råd gælder generelt i indretning. Her skal du også tænke på at der er luft i mellem dit nips. Fyld ikke din vindueskarm, hylde eller reol helt op. Der behøver ikke stå 10 ting, for at fylde pladsen ud. I den her sammenhæng er lidt bedre. Men rummet skal selvfølgelig heller ikke være tomt, men du skal bare finde den gyldne middelvej.

Sf Girl by bay 

Den opmærksomme/trofaste læser har måske bemærket at have læst dette indlæg før om tips til små rum før. Og den er god nok, indlægget er et af de populære indlæg på min gamle blog. Syntes simpelthen at den fortjente et repost. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top