fbpx

Jeg tænkte det kunne være sjovt at tage et kig på nogle af de indretnings myter, jeg er stødt på og som man ser en del i branchen. Det er ikke altid let at indrette sig, og hvad er egentlig rigtigt og forkert? I bund og grund synes jeg ikke der er noget rigtigt og forkert, der er bare nogle ting man kan gøre bedre eller på en anden måde. Så længe du er glad for dit hjem og trives.

sådan forholder du dig til myter

INDRETNINGS MYTE 1 – CENTRET ER ALTID PÆNERE

Nej, alting behøver ikke altid være centreret. Det kan give en god balance og harmoni i et rum når noget er centreret. Derfor er det også ofte det letteste at centrere ting fra starten af. Det kan dog se lige så godt ud når det er asymmetrisk. Der skal man bare sørge for, at have modvægt i modsatte side.

Ligesom jeg har gjort med min billedvæg i stuen. Jeg er blevet træt af at alt skulle hænge lige og i midten, så derfor valgte jeg at billedvæggen skulle vokse fra venstre side og op.

asymmetrisk billedvæg

INDRETNINGS MYTE 2 – STIL ALTID MØBLERNE OP AD VÆGGEN

Når man indretter sig stiller man ofte møblerne tæt op ad væggen. Det er helt klart det letteste, da det virker oplagt. Og jeg forstår godt hvorfor man stort set altid gøre det. Men det er ikke ens betydning med at det altid er det bedste valg.

Har man for eksempel en stor stue, kan det se rigtig godt ud, hvis man trækker sofaen en halv til en hel meter ud fra væggen. Det giver noget mere luft så det ikke virker så tungt. Sofaen kan også være med til at dele rummet op på en helt anden måde, end hvis den stod langs/opad væggen.

Et andet sted man også ofte sætter møblet op ad væggen, er på kontoret. Her vender skrivebordet tit ind ad, så man sidder og kigger ind i væggen. Det er ikke specielt inspirerende, og det er svært at holde øje med hvad der sker i rummet. En god regel er at skriveborde skal vende I retning af døren, så man kan se hvem der kommer ind i rummet. Der ud over kan du stille skrivebordet ud fra væggen i stedet for opad væggen. Ligesom på mit kontor.

Læs også: Hvordan indretter man et inspirerende kontormiljø

INDRETNINGS MYTE 3 – VÆLG ALTID MØBLER I NEUTRALE FARVER

Når vi skal vælge møbler, når vi ofte efter neutrale farver. Da vi gerne vil tage nogle sikre valg, så vi ikke bliver træt af farverne. Jeg har det selv på samme måde. Dog kan jeg godt blive lidt træt af, at indrette skal være for sikker. Den inspirerende og super flotte indretning er ofte når man tager chancen og gør noget helt andet. Derfor vil jeg selv prøve ikke at tænke så sikkert i min indretning, får lykkes det ikke helt kan man altid sælge møblerne eller vælge en anden farve til væggen igen.

Måske du også vil prøve at tænke lidt mere drastisk når du indretter?

Læs også: ss 19 farvetrends

5 indretnings myter

INDRETNINGS MYTE 4 – MØRKE FARVER ER MED TIL AT GØRE RUM MINDRE

Ja, mørke farver er med til at få et rum til at virke mindre. Men det bliver jo rent faktisk ikke mindre. Det er selvfølgelig vigtigt at tænke over, hvis det er et meget lille rum, at man så ikke vælger en meget mørk farve. Her vil de lyse farver fungerer bedre. Mørke farver kan være med til at give en ro som fungerer rigtig godt i f.eks. et soveværelse.

Husker du at følge med på instagram? Find min profil @decorstudiodk

INDRETNINGS MYTER 5 – DU SKAL FØLGE INDRETNINGS TRENDSNE FOR AT HAVE ET FEDT HJEM

Indretnings trends er selvfølgelig vigtige at følge med i, for en boligstylist som mig. De er knap så vigtige for dig. Det er selvfølgelig altid fedt at være med på den nyeste. Dog kan det være rigtigt dyrt hele tiden at skulle skifte ud og følge de nyeste trends. Så vælg derfor med omhu hvilke du vil følge eller tage inspiration fra. Dit hjem behøver ikke at afspejle de nyeste trends, for at være et fedt hjem.

asymmetrisk billedvæg

Der findes mange indretnings myter som kan være svære at forholde sig til. Her var lige fem af dem jeg ofte har mødt. Er du stødt på andre indretnings myter, som du gerne vil have lige hjælp til at “gennemgå”? Så kom endelig med dem.

Læs også: 7 tips til at få små rum til at virke større

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top