fbpx

Tørrede appelsinskiver har igen i år fået en plads i de danske hjem som en del af julepynten. Det er både en super hyggelig, billig og dekorativ måde at pynte op til jul. Jeg deler ud af 3 ideer, som du kan bruge i dit hjem eller også kan du blive inspireret og komme i julestemning. Julen er en af mine favorit tider på året, både fordi at det er ekstra hyggeligt også til hverdag, men også fordi at man kan pynte op og jule alt det man har lyst til. Så hvis du ikke allerede er i julestemning, er jeg sikker på at du kommer det nu.

tørrede appelsinskiver

IDE 1 – EN SMUK KRANS

Jeg købte en metalkrans i Panduro til 42 kr., som jeg brugte som bund. Herefter udvalgte jeg de tørrede appelsinskiver som passer til kransen og limet dem på med en limpistol. Lim kun et lille stykke af gangen svarende til det appelsinskiven fylder. Til sidst sættes et bånd på, denne metal ring havde en ekstra lille ring til dette formål.

Læs også: Den ultimative guide til at indrette hjemmet med design på budget

Krans med tørrede appelsinskiver
tørrede appelsinskiver

IDE 2 – PYNT PÅ JULETRÆET

Når appelsinskiverne er helt tørre, laver du et lille hul tæt ved skralden, så en snor kan komme igennem. På den måde kan du lave pænt og simpelt julepynt til juletræet.

Læs også: DIY guide til at lave din egen gratis ananasplante

Julepynt til juletræet

IDE 3 – GUIRLANDER

På samme måde som med pynten på juletræet, kan du lave nogle fine guirlander. Her skal der bare være et hul to steder på skiven, så den kan sættes på en snor uden at den glider ned. Guirlanden kan bruges som pynt på en væg, fra hylder, i vinduet eller hvad du lige kan finde på.

Guirlande med tørrede appelsinskiver
Guirlande med tørrede appelsinskiver
billig diy julepynt

SÅDAN LAVER DU TØRREDE APPELSINSKIVER

Køb en masse appelsiner, jeg købte et net med 10 styk som kostede 22 kr. Skær appelsinerne i skiver, de skal ikke være for tynde men heller ikke for tykke. De krymper ikke specielt meget i ovnen, så det skal du ikke være nervøs for. Efterfølgende lægger du dem på en plade med bagepapir, sætter dem i ovnen på ca. 100°-110° Ved varmluft. Mine har fået omkring 3 timer, men det er vigtigt at du holder øje med dem, da det afhænger meget af ovnen. Husk også at vende skiverne ind imellem, så de bliver tørre på begge sider. Når de er kølet af kan du bruge dem til det pynt du har lyst til.

TIP – du kan også bruge klementiner, grapefrugter, blod appelsin, lime, citron eller andre citrusfrugter.

Læs også: DIY kalenderlys dekoration med tørrede blomster

Husk også at følge med på instagram og pinterest, hvor jeg dagligt deler ud af en masse indretnings inspiration.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top