fbpx

At style flotte billeder til Instagram, kan være lidt af en videnskab. Nogen har flair for det, andre skal arbejde lidt mere for at få det perfekte billede i hus. Om ikke andet kender du er nok også følelsen af, at dele et godt billede på insta, som bliver modtaget godt. I dag deler jeg 10 tips til at style flotte billeder til Instagram, så du kan lave perfekte billeder hver gang.

10 tips til at style flotte billeder til instagram

TIP 1 – BRUG PÆNT REGI

Regi er de redskaber og tilbehør, så man tilføjer til billedet for at give det lidt ekstra. Det kan være en plante, bøger, små træskeer til et billede med porcelæn, madvarer eller blomster. Der er faktisk ikke nogen grænse for hvad regi kan være. Men gør dig selv den tjeneste, at købe lidt forskelligt ind, så du har noget på lager når du skal tage billeder.

Jeg har lavet en regi liste over 12 ting som er gode til billeder. Den vil jeg gerne dele med dig. Du får listen direkte i din mail, ved at tilmelde dig lige her:

Få Decor Studio’s regi liste lige her

* indicates required

Får du fejl, når du vil skrive dig op er det sandsynligvis fordi du allerede et tilmeldt. Send mig derfor en mail, og så sender jeg den direkte til din mail.

TIP 2 – TAG BILLEDER I NATURLIGT LYS

Et af de vigtigste regler, når du skal style billeder til Instagram, er at bruge naturligt lys. Så sørg for at slukke alle lamper og eventuelle stearinlys du har tændt. De giver ikke gulligt skær i billedet. Og det er sjældent at gullige billeder bliver særlig pæne. Så derfor for at der er masser af lys, de dage hvor du tager billeder, og undlad at tage billeder på mørke overskyet dage.

Find også ud af, hvornår på dagen der er godt lys i de forskellige rum. Herhjemme er der for eksempel bedst lys i vores soveværelse om morgenen, på kontoret og i køkkenet om formiddagen og i stuen tidlig eftermiddag. På den måde ved jeg, at jeg ikke skal tage billeder i stuen om morgenen eller om aftenen.

Læs også: styling af åbne køkken hylder

TIP 3 – TÆNK OVER HELHEDEN I DIT FEED

Det allervigtigste er ved dit Instagram feed, er at det hænger sammen og er flot at se på. Billederne og sammenhængen skal give mening, når brugerne kommer ind på dit feed. Har du et pænt sammenhængende feed, er der flere som vælger at følge dig. Jeg bruger dagligt en app der hedder UNUM, det er et fantastisk redskab til at skabe et flot feed. Og som en ekstra bonus fortæller app’en dig også hvornår de bedste tidspunkter er for dig at poste.

Unum feed

TIP 4 – ANVEND FORSKELLIGE BAGGRUNDE

Alt efter hvilken type billede du skal tage, kan det være en god idé at bruge forskellige baggrunde. Baggrunde fungerer bedst til flatlays eller opstalt billeder. Opstalt er hvor billedet bliver taget lige på og uden nogen vinkel.

Først og fremmest kan du kigge efter hvilke overflader, du har i dit hjem. Det kan være spisebordet, køkkenbordet, sengen, kommoden eller gulvet. Disse baggrunde er nogen du kan anvende ofte, da du har lidt ved at komme til dem. Men du kan også sagtens selv lave nogle baggrunde. Det kan du f.eks. gøre ved at male nogle plader i forskellige farver, du kan også bruge spartel til at få en rå overflade. En anden mulighed er at anvende forskellige duge, silkepapir, karton eller hvad du må finde på.

Læs også: 12 gode styling props til billeder

TIP 5 – VÆLG DEN RETTE VINKEL

Igen handler det om sammenhængen i dit feed og at vælge de rette vinkler. Du må gerne variere ved at tage nogle billeder lige på, andre i en skrå vinkel og nogle helt tæt på. Pas dog på med at gøre for meget forskelligt, da man også skal kunne se at det er dine billeder. Find dit udtryk og følg det til dørs.

Når du tager billeder lige på, kan en god regel være, at du bruger rummets linier som hjælpelinier. Det vil sige at, du bruger ende væggens kanter som lige punkter. En væg har 4 linjer: ved loft, ved gulv og i hver side til næste væg. Sørg for at disse linier er lige på dine billeder og med luft om. Der behøver ikke være lige meget luft, om alle fire linier. Men søre gerne for, at der er lige meget luft i hver side. Der behøver ikke være lige meget luft, ved loftet eller ved gulvet.

TIP 6 – HUSK DET NEGATIVE RUM

Det er negativ rum, er der hvor der er luft. Altså lidt som det hvide mellem bogstaverne på papiret. Et overfyldt billede kan hurtig virke rodet og tungt, hvilket ikke er med til at give dig flotte billeder til instagram. Det negative rim giver en lethed til billedet og sørger for at du holder det er lidt mere simpelt. Simple billeder er tit en genvej til at style flotte billeder til Instagram.

10 tips til at style flotte billeder til instagram

TIP 7 – SKAB NIVEAUER

Husk at skabe forskellige niveauer. Niveauer er med til at gøre billedet levende, og mere interessant at se på. Tager du rum billeder i dit hjem, er det ofte rimelig lige til. Her bliver niveauerne for eksempel skabt af sofaen, sofabordet, tæppet, lampen i loftet og billederne på væggen. Her er der 5 forskellige niveauer.

Skal du lave opstalt billeder eller stilleben*, er niveauerne vigtige at huske. * Stilleben er en opstilling af flere ting samlet i en klynge. Brug ting er flere forskellige højder og former til at skabe en opstilling. Tænk gerne over tre punktsreglen, også kendt som en opstilling der minder om en pyramide. Laver du flatlays, så brug gerne bøger, bakker eller skærebrætter som “bund”, og læg derefter ting ovenpå.

Læs også: 7 tips til at få små rum til at virke større

TIP 8 – BRUG KAMERAET SOM ØJNE

I stedet for at du kigger på opstillingen på normalvis, er det en god idé at bruge kameraet som øjne. Det vil være lettere, at se hvordan billedet bliver perfekt, hvis du bruger kameraet hele tiden i stedet for kun at bruge den til sidst.

Selvfølgelig skal du lige have sat en opstilling op først. Og efterfølgende kan du bruge kameraet til at rette småfejl eller hvis opstillingen skal laves helt om. Det er ofte lettere og se, hvad der fungerer godt og hvad der ikke fungerer på et billede gennem et kamera.

TIP 9 – SKÆRINGS PUNKTER OG BLIKFANG

Tænk altid over hvordan du skaber blikfang i et billede. Det kan være farver, nogle specielle materialer, et spændende maleri eller at der er liv i billedet. Derudover kan blikfanget også være at de forskellige ting er placeret de helt rigtige steder, sådan så øjet bliver fanget af det.

Vores øjne har det ofte med at skimte en tekst eller et billede fra toppen og ned til højre hjørne. Ligesom læser retningen. Der ud over er der nogle punkter på et billede, som øjet hænger mere fast ved den andre. Hvis du er deler billedet op i ni lige store firkanter, får du fire skærepunkter i midten af billedet. Hvad skal du sørge for at placere nogle ting. Du behøver ikke at have noget i hvert skæringspunkt, men gerne to eller tre af dem. Har du dette i mente, får du lettere ved at style flotte billeder til Instagram.

10 tips til at style flotte billeder til instagram

TIP 10 – ØVELSE GØR MESTER

Det er sjældent, at du lige rammer det perfekte billede i første forsøg. Men så er det godt at øvelse gør mester, det handler om at blive ved indtil du får et godt billede. Efterhånden finder du ud af at det bliver lettere med tiden. Jo flere gange du øvre dig, jo lettere bliver det. Og til sidst så kender du opskriften på hvordan du styler flotte billeder til instagram.

Det kan godt være at første gang du forsøger, får du taget 100 billeder af 10 forskellige opstillinger, men måske kun et eller to af dem er gode. Så vil det ofte være i starten. Jeg har selv brugt rigtig mange timer på at blive god til at style flotte billeder til instagram eller til andre formål. Der kan stadigvæk være nogle billeder, som jeg ikke formår at få gode i de første forsøg. Men så prøver jeg bare igen og starter måske på en ny måde. Og på den måde sikrer jeg mig at billedet bliver godt. Det er også med til at holde min kreativitet i gang, så jeg hele tiden for nye ideer til hvordan billedet kan blive perfekt.

Et par billeder af nogle ting jeg prøvede af, da jeg stylede billeder til dette indlæg.

Dette var en kort guide til hvordan du styler flotte billeder til instagram. Hvis du gerne vil vide med og blive bedre til at style flotte billeder til instagram eller til andre formål, så arbejder jeg på at lave et kursus om netop dette. Lige så snart den er klar, giver jeg besked over mit nyhedsbrev.

Husk at du kan få min regi liste ved at skrive dig op her:

Få Decor Studio’s regi liste lige her

* indicates required

Får du fejl, når du vil skrive dig op er det sandsynligvis fordi du allerede et tilmeldt. Send mig derfor en mail, og så sender jeg den direkte til din mail.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top